top of page

Dieptereiniging keukens

Amsterdam Noord-Holland

Dieptereiniging Keuken Amsterdam

Het is belangrijk om de vloeren en toonbanken in de keuken van uw restaurant dagelijks schoon te maken. Maar er zijn enkele andere keukenreinigingstaken die u niet zo vaak hoeft uit te voeren. Om ervoor te zorgen dat uw apparatuur niet te vies wordt om correct te worden gebruikt, moet u elke maand een grondige reinigingsbeurt uitvoeren. Dit proces moet de volgende stappen omvatten.

AZUIGKAPPEN

Het schoonmaken van de afzuigkappen boven fornuizen en ovens is cruciaal om de luchtkwaliteit gezond te houden voor iedereen die in de keuken werkt. Begin met het verwijderen van de filters van de kap en was ze grondig. Schrob vervolgens de kappen zelf af om aangekoekt vet of vuil te verwijderen. De traditionele manier om deze apparatuur te reinigen, is om de filters in een gootsteen vol met warm zeepwater te weken en de kappen te schrobben met een ontvetteroplossing. Dit zijn beide vuile klussen en ze hebben veiligheidsuitrusting nodig om chemische brandwonden en oogletsel te voorkomen. Een betere oplossing is het gebruik van een spray-and-vac reinigingssysteem, zoals Kaivac's OmniFlex Spray-and-Vac. Nadat een reinigingsoplossing op het oppervlak is aangebracht, spoelt een krachtige waterstraal alle vet en grond weg, waardoor de apparatuur schoon en vrij van verontreinigingen blijft. In plaats van filters urenlang aan de lucht te laten drogen, kunt u het krachtige vacuüm gebruiken om al het vocht uit de filters te verwijderen.

Inloop koelkasten

Inloopkoelkasten worden de hele dag door door de meeste restaurants gebruikt. De meeste managers hebben de vloeren elke nacht schoongemaakt, de deurknoppen schoongeveegd wanneer nodig, en de toegangsweg een of twee keer per dag gedweild. Dit laat nog steeds het deel van de inloopkoelkast weg dat het meest gebruikt wordt: de planken. Haal elke maand al het voedsel uit de schappen van uw inloopkoelkast en gebruik een spray-and-vac-systeem om een ​​reinigingsoplossing aan te brengen. Gebruik dan de krachtige spray om vuil en vreemde voorwerpen te verwijderen. U kunt dezelfde oplossing gebruiken om het interieur van de inloopkoelkast van boven naar beneden te reinigen, inclusief de muren, de binnenkant van de deur en de vloer en ingang.

Stoomboxen

Of u ze nu proofingboxen, stoomboxen of hotboxen noemt, deze grote apparaten bieden een vochtige omgeving waarin u warm, bereid voedsel kunt bewaren. Deze dozen staan ​​erom bekend dat ze binnen een paar weken slijmerige interieurs laten groeien; wanneer het apparaat afkoelt, worden de stoom- en vetdruppeltjes in de binnenruimte over de hele binnenwand afgezet. Je kunt hier ook een spray-and-vac gebruiken om de muren schoon te maken en de laag vet te verwijderen die je binnenin vindt. Vervolgens kunt u al het vocht uit de unit stofzuigen en schoon, droog en bacterievrij achterlaten.

bottom of page